Jak naplánovat účast na oborovém veletrhu?

Příprava stánku na veletrhu

Účast na oborovém veletrhu, bez ohledu na obor, kterým se daný podnik zabývá, je výzvou pro celou organizaci. Účinný prodej je možný v případě, že bude splněna řada podmínek týkajících se veletrhu. Pro splnění těchto podmínek je nutné v první řadě postarat se o to, aby byla tato veletržní akce zcela oddělena od všech logistických aktivit již ve fázi plánování.

Určete si cíle

Účasti na veletrhu v každém případě předchází analýza potřeb a určování prodejních cílů, kterých bychom chtěli dosáhnout. Oborové veletrhy nám skýtají ohromné možnosti průniku do vybrané skupiny zákazníků a obvykle ? budou-li dobře naplánovány ? se z hlediska prodeje ukazují být trefou do černého.

Nemůžeme popřít, že kromě nabídky firmy, zákazníků, meritorních znalostí a prezentace prodejců, je prvkem, který podporuje prodej během veletrhu, právě náš stánek. Firmy pořádající oborové veletrhy sice nabízejí standardní, panelovou zástavbu, ale tato nám neposkytuje šanci prezentovat se netuctovým a dobře viditelným způsobem. Tento typ zástavby je určen spíše pro menší firmy, které nemají k dispozici rozpočet a logistické zázemí, jež by jim umožňovalo investovat do vlastní zástavby na veletrhu. Bez ohledu na to, zda se rozhodneme pro standardní stánek nebo vlastní řešení v oblasti výstavby stánku, potřebujeme k tomu odpovídající plochu.

Připravte si prototyp

Než přistoupíme k objednávce výstavní plochy, je nutné vytvořit si náčrt vymezující umístění daných prvků v našem stánku. To nám zcela určitě usnadní výběr vhodného místa ve výstavní hale. Pomůže nám to také při jednáních a setkáních s koordinátorem veletrhu ve fázi objednávání výstavní plochy. Níže uvádíme výběr z náčrtků našeho stánku na veletrhu RemaDays, který se konal v únoru 2016.

Připravte si podrobný seznam věcí, které je nutné vzít s sebou!

Příprava podrobného seznamu věcí, které je nutné s sebou vzít, je podle nás klíčem pro dosažení logistického úspěchu v souvislosti s danou účastí na veletrhu. V našem případě se seznam týká nejen toho, z čeho bude vybudován samotný stánek, ale rovněž veškerého nářadí, které používají obchodníci či dokonce osoby sestavující stánek ? samozřejmě pokud vysíláme tyto osoby z vlastní firmy. Níže Vám představujeme kousek z našeho seznamu.

alt-09453470015084159245ghilorxkr.jpg

Připravujte návrhy a opravujte chyby

Pamatujte na to, že během veletrhu je nutné si zaznamenávat připomínky zákazníků i pracovníků firmy, kteří je obsluhují. Každá, dokonce i ta nejmenší poznámka, může přispět k tomu, že další účasti budou vydařenější a v samotném důsledku zabraňují vzniku nedorozumění a zmatků v samotném stánku, které mohou vyplývat dokonce i z příliš malého počtu propisek nebo sešívaček pro připojování vizitek k poznámkovým blokům.


Byl tento článek užitečný?

Ohodnoťte jej pomocí hvězd.

Průměrné hodnocení: 5/5. Počet hodnocení: 2