Nafukovací a pneumatické eventové doplňky: v čem je rozdíl?

Hlavní rozdíl? Nutnost elektrické přípojky.

Jste-li ve světě eventových doplňků nováčkem, může vám chvíli trvat, než se v široké nabídce zorientujete a vyberete si nejvhodnější produkty pro vaše potřeby. Nejprve je třeba si ujasnit, jestli budete hledat na poli nafukovacích, nebo pneumatických předmětů. Nejste si jistí? Pomůžeme vám.

Nejzásadnějším rozdílem mezi pneumatickými a nafukovacími doplňky je nutnost dosahu elektrické přípojky. Zatímco pneumatický stan nebo brána nepotřebují ke svému fungování kompresor, nafukovací produkt bez přívodu elektřiny jednoduše spadne. Pneumatické doplňky se tedy hodí na akce, kde se nedá očekávat neustálé připojení k síti, k jejich sestavení vám totiž bude stačit jen ruční pumpa. Poté, co je naplníte vzduchem, zůstanou stát a není třeba se o ně dál starat. Případný nadbytek vzduchu se automaticky upustí přetlakovým ventilem.
Rozdíl je pak vidět i v ceně: jelikož jsou nafukovací brány, stany či sloupy snadnější na výrobu (neobsahují vnitřní duše jako pneumatické doplňky), jsou cenově výhodnější než doplňky pneumatické. Obě kategorie pojí jednoduchá montáž i demontáž produktů.

Není stan jako stan

Nafukovací stany jsou na první pohled mohutnější než jejich pneumatičtí kolegové. Není divu, jejich stabilitu zaručuje velké množství vzduchu přímo v konstrukci. Ze srovnání obou variant stanů ve stejné velikosti tedy vychází co do prostoru uvnitř vítězně pneumatický stan, jehož konstrukce je subtilnější. Oproti tomu prostorově výraznější nafukovací stan může být lépe vidět, a tak lépe předvést případný reklamní potisk.
Dalším drobným mínusem nafukovacích produktů může být neustálý hluk, který produkuje zapojený ventilátor. Kromě toho se nafukovací stany hůře přizpůsobují povětrnostním podmínkám. Pneumatický stan má bezpečnostní ventily, které redukují náhlé výkyvy tlaku. Pyšní se i aerodynamickým tvarem a střechu zaoblenou tak, aby se na ní nezadržovala voda, navíc odolává větru až do rychlosti 38 km/h a dá se doplnit o bočnice. Všechny druhy eventových doplňků je ale pokaždé třeba pečlivě zabezpečit ukotvením a zajištěním.
Volba konkrétního druhu stanu, brány nebo sloupu bude záviset na vašich požadavcích, umístění a využití produktu a samozřejmě také vašem rozpočtu. Jisté ale je, že pokud si vyberete kvalitního dodavatele, nemůžete s výběrem šlápnout vedle. Ať už hledáte stan na venkovní party, nebo sloup určený k reklamě, ze široké nabídky kvalitních produktů si jistě vyberete.
​Pořád si nejste jisti, jakou variantu zvolit? Poraďte se s odborníky odborníky a pořiďte si eventové doplňky vybrané na míru vašemu projektu.


Byl tento článek užitečný?

Ohodnoťte jej pomocí hvězd.

Průměrné hodnocení: 5/5. Počet hodnocení: 1