POVOLENÍ NA REKLAMNÍ PLACHTU: ANO NEBO NE?

Je potřeba stavební povolení?

Nejprve je třeba si říci, že stavební úřad rozlišuje reklamní zařízení určená pro stavbu samotné reklamy, a plachty, které jsou ke konstrukci domu přichyceny jen např. háky. U reklamních zařízení jako jsou panely, tabule, desky a obecně konstrukce a technické zařízení, na němž bude reklama umístěna, je zapotřebí stavebního povolení. Naopak plachty nejsou vnímány coby reklamní zařízení, a proto nepodléhají povolení od stavebního úřadu.

Povinnost umožnit řádné užívání objektu

Každopádně to neznamená, že by si majitel domu mohl natáhnout plachtu a zakrýt jím například okna či vchod ostatním uživatelům domu. Vlastník je povinen umožnit osobám pobývajícím v daném objektu řádné užívání místností (včetně tedy možnosti větrání, osvětlení a oslunění obytných místností), což by právě reklamní plachta mohla znemožňovat. V případě, že by reklamní plachta bránila řádnému užívání, mohou se nájemníci obrátit buď na stavební úřad, nebo přímo na soud a vznést občansko-právní námitku.
Reklamní plachta by také neměla řešit špatný technický stav budovy a nedostatky úmyslně zakrývat.

Plachta coby vynikající reklamní prostředek

Reklamní plachty uchycené na fasády domů a jiných objektů jsou v českém prostředí stále značně populární. Není se čemu divit – fasáda nabízí jedinečný reklamní prostor, na kterém velkoformátová plachta vynikne a ihned upoutá pozornost.
Hlavní výhodou velkoformátových reklamních plachet je každopádně jejich velikost. Tento typ reklam se většinou pohybuje v rozmezí od 20 m2 a není nutné s ním pokrývat pouze fasády, vlastní reklamou si například můžete vyzdobit firemní plot. Takto výrazná reklama pak zaujme řidiče i chodce.
PVC reklamní plachty jsou vysoce odolné a vyrobené ze stálobarevného materiálu, nemusíte se tedy obávat vyblednutí či zašednutí. U tohoto typu reklam se jedná většinou o dlouhodobou a stálou propagaci, která je vhodná převážně pro firmy, které chtějí investovat do rozšíření povědomí o značce a nabízených produktech i službách.
Mezi úspornější možnosti pak patří PVC Bannery, které můžete snadno rozvěsit i po menších plochách. PVC bannery vynikají převážně svou ekonomičností a dokonalým solventním potiskem, tudíž si můžete na banner nechat vytisknout i sebesložitější design.


Byl tento článek užitečný?

Ohodnoťte jej pomocí hvězd.

Průměrné hodnocení: 5/5. Počet hodnocení: 4