alt-009285200150841740613koqzbgrs.jpg

O JECHLENACH

Stan Jehlan Static je jedním z mála přístřešků, které dokonale sehrají svou roli reklamního nosiče. Celá plocha potahu stanu je viditelná již z daleka, ale také zblízka. Velká výška způsobuje, že stan bude dobře viditelný i tehdy, když bude obklopen ze všech stran jinými stany či stánky. Celý potah stánku je možné potisknout. Je možné využít i barevné škály dostupných látek. Nebudeme-li vytvářet potisk na všech částech stanu, snížíme tím pořizovací náklady stanu, ale současně stan zůstane plně barevný.

VELKÁ PLOCHA PRO GRAFIKU

Stany Jehlan představují opravdu velký přístřešek. Často nahrazuje velké stany na akcích, jelikož je ideálním reklamním nosičem. Okázalý povrch potahu je proto přímo ideální. Grafika potisku může být navrhována v rozmanitých rozměrech a umístěná v horních částech stanu bude zcela jistě dobře viditelná z každého místa v okolí.

OMEZENÍ

Určitou překážkou je ovšem rozdělení střechy do jednotlivých polí, která mají tvar trojúhelníku zužujícího se směrem ke špici. Nevytvářejí rovnou plochu, ale jsou mezi sebou spojeny pod určitým úhlem. To má za následek efekt, kdy příliš dlouhý prvek (logo, nápis nebo fotografie objektu) umístěný na více než dvou stěnách se opticky zalomí při pohledu zvenku. Proto musíme vzít v úvahu zalomení objektu a grafiku navrhovat tak, aby nebyla tímto jevem dotčena.

STĚNY

Ve stanech Jehlan můžeme stěny ve tvaru půlkruhu velice snadno odepnout od střechy. Nezapomínejte na to při navrhování stanu. V létě, za příznivého počasí a vysokých teplot, se stěn často zbavujeme, abychom mohli stan lépe větrat a aby v něm nebylo příliš dusno. Pokud se tedy po sejmutí stěny zbavíme např. části loga, může mít reklama zcela opačný účinek, než jsme zamýšleli. Můžeme tím také odstranit část reklamního objektu a vystavit se tak riziku posměchu.

BARVY

Při navrhování potahu reklamních stanů musíme vždy věnovat pozornost kontrastu nápisů vzhledem k pozadí a také barvám okolí, jelikož obvykle se od něj chceme nějak odlišit, vyčlenit se z něj. Můžeme také navrhnout potisk tak, aby po soumraku, při vnitřním osvětlení stanu, skýtal optický efekt pro pozorovatele venku. Jasné, kontrastní barvy grafiky vůči pozadí budou v noční scenérii přímo zářit.

POUZE GRAFIKA?

Velké stany vypadají hezky spíše pouze z větší vzdálenosti. Takto se prezentuje také Jehlan. Je tedy možné umístit informace menším písmem, např. o firmě, přímo na potah? Ano. Nejlepší částí stanu k tomuto účelu bude jeho stěna. Pamatujte na možnost jejího odpojení, ale jednu ze stěn také můžeme vždy ponechat a nebude to mít prakticky žádný vliv na průvan uvnitř. Ovšem příliš drobná grafika nebude pro všechny dobře čitelná, jelikož potah stanu je vůči podloží nakloněn (46-50 stupňů).

Zajímavým doplněním reklamního obsahu zvenčí budou reklamní vlajky. Interiér je možné obohatit o roll-upy nebo atypická křesla, jako jsou reklamní taburety či sedací polštáře.


Byl tento článek užitečný?

Ohodnoťte jej pomocí hvězd.

Průměrné hodnocení: 5/5. Počet hodnocení: 2