Sedací vak: užitečná pomůcka nebo novodobý výstřelek?

Sedací vak je ozdobou domácností i firemních akcí

Sedací vaky jsou oblíbeným doplňkem, který se v poslední době objevuje čím dál častěji a to nejen na firemních akcích, ale i v domácnostech. Také uvažujete o jeho pořízení? Poradíme vám, podle čeho vhodný sedací vak vybrat.

Trendy v domácnostech se neustále střídají, v posledních letech mezi ty nejoblíbenější patří také sedací pytle a vaky, které slouží jako součást odpočinkové zóny nebo netradiční posezení na párty. Výběr toho správného však není jenom tak.

Není vak jako vak

Při výběru sedacího vaku je velmi zásadní dát si pozor na to, jakou má vak výplň. Polystyrenové kuličky jsou zdaleka nejlepší výplní, protože se dobře přizpůsobí tvaru vašeho těla a zajistí vám maximální pohodlí. Polyesterové drti se naopak obloukem vyhněte. Nejen, že se rychle zničí, ale ani vašim zádům neprokáže právě tu nejlepší službu.

Výběr se však netýká pouze materiálu vnitřního, ale také vnějšího. Na trhu pořídíte výrobky z kůže, polyesteru i nylonu. Například kůže se velmi dobře udržuje, ale oblíbenější bývá nylon, se kterým budete mít ještě méně práce. Nejhorší na údržbu jsou bavlněné povrchy.

Vak musí být kvalitně prošitý. Důležitá je rovněž hustota kuliček a otvor na jejich doplnění – u kvalitnějších vaků bývají. Díky možnosti výplň vyměnit budete mít jistotu, že se váš sedací pytel jen tak neprosedí a nepůjde pouze o krátkodobou investici.

Tvary bývají různorodé – některé sedací vaky mají dokonce opěrátko, takže snadno nahradí menší křesílko a jiné mohou zase připomínat vyfouklý míč, polštář, květinu i zcela obyčejný pytel.


alt-09388050015683813890orsdfmnst.jpg

Nespoléhejte na vyšší cenu

Vyšší cena nemusí nutně zaručit lepší kvalitu. Často se platí pouze za značku. Vybírejte raději ve specializovaných obchodech, ideálně u českých výrobců, kde seženete vaky všech možných velikostí v té nejlepší kvalitě a za skvělou cenu. Oslovit můžete také přímo výrobce a nechat si vytvořit vak na míru.

Užitečná opora zad

Sedací vaky jsou vhodné i pro osoby, které trpí bolestmi zad. Vaše záda příjemně podepřou a přinesou vám vítanou úlevu.

Sedací pytel volte spíše větší, abyste se v něm mohli pohodlně opřít. Tvar vybírejte podle toho, jestli chcete vak využívat především k sezení, ležení nebo na obojí. A samozřejmě i podle toho, kam jej hodláte umístit. Nezapomeňte, že zabere poměrně dost prostoru a měl by být dobře sladěný s doplňky vaší domácnosti.

Doplněk na párty

Sedací vaky dobře poslouží i jako doplněk na venkovní párty ve stanu. Skvěle oživí každou akci a vašim hostům se v nich bude dobře relaxovat. Pořídit je můžete také na velkou firemní akci, kde na nich nesmí chybět motiv společnosti.




Byl tento článek užitečný?

Ohodnoťte jej pomocí hvězd.

Průměrné hodnocení: 4.8/5. Počet hodnocení: 6