Zajištění stanu proti poryvům větru

Jak zabezpečit stan?

Při sestavování reklamního stanu věříme, že bude ochráněn před nepříznivými vlivy počasí, jako jsou déšť nebo vítr. Ovšem pro případ silnějších poryvů větru je nutné stan speciálně připravit.

Především zajistit možnost přemisťování se, jelikož není pevně připevněn k podloží. Existuje několik způsobů, jak ochránit reklamní stan před neočekávaným odtržením od země. V závislosti na podloží, na němž bude stan umístěn, můžeme vybírat z:

  • kotvících jehlic, které upevňují patky konstrukce k měkkému podloží
  • napínacích lanek s kotvami pro měkké podloží
  • litinová závaží nasazovaná na patky konstrukce stanu
  • vodní nebo písková závaží upevňovaná suchými zipy ke konstrukci.

Poryvy větru? vrah stanů

Nůžkové stany MITKO můžeme rozdělit do dvou skupin z hlediska odolnosti proti poryvům větru. První skupinou jsou stany Classic ? které je možné používat při poryvech větru do rychlosti 14 m/s (50 km/h). Upevňování nebo zatěžování přístřešku k podloží (zemi) souvisí také s pevností samotného rámu stanu. Stany MITKO splňují vysoká očekávání zákazníků rovněž v tomto ohledu. Pevné hliníkové profily, jakož i řešení jejich spojování, se osvědčují téměř ve všech druzích nepříznivého počasí.

Ještě pevnější

V případě nákupu kopulovitých stanů Dome a nůžkových stanů Premium a Octa Pro nabízejí prodejci MITKO nejen maximální uživatelský komfort, ale současně i odolnost při extrémním počasí. Přístřešky z této druhé skupiny jsou odolné proti poryvům větru do rychlosti 28 m/s (100 km/h). Samozřejmě je nutné splnit podmínky správného rozložení stanu a jeho upevnění. V případě maximálního zatížení určují pevnostní charakteristiky normy (PN-EN 13782:2015-2007 - stany MITKO je splňují jako jediné.

Předpověd počasí

Meteorologický institut usilovně pracuje na tom, aby prezentoval důvěryhodné údaje o tom, jaké počasí nás každý den čeká. Většina z nich si vede dobře a předpovídané údaje se s vysokou pravděpodobností splňují. Proto je dobré se opřít o aplikace udávající rychlost větru v daném místě. Stačí jen zadat GPS souřadnice a na svém chytrém telefonu zjistit, jak silný vítr bude toho dne na daném místě foukat. Nejpopulárnějšími aplikacemi na Google Play jsou mj. WINDY: NOAA wind forecast app, Zephyrus Basic Anemometer či Windfinder

Můžeme se připravit na překvapení z počasí a současně ochránit své vybavení i stan pro případ, že počasí nesplní naše očekávání.


Byl tento článek užitečný?

Ohodnoťte jej pomocí hvězd.

Průměrné hodnocení: 5/5. Počet hodnocení: 3