Zdravotnické stany a kde všude je využít

Zdravotnické stany a kde všude je využít

Péče o lidské zdraví se neodehrává pouze za zdmi ordinací a nemocnic. Často je nutné zařídit bezpečné místo určené k ošetřování, testování nebo jako zázemí pro zdravotníky i v terénu. K těmto účelům slouží zdravotnické stany. Kde všude je lze využít a k jakým účelům?

Očkovací a testovací místa

Potřeba zdravotnických stanů v posledních dvou letech narostla překvapivou rychlostí. Zásadní roli sehrála pandemie koronaviru a s ní spojený vznik mnoha terénních testovacích a očkovacích center. Lehce přenosné a skladné stany se pro tyto účely skvěle hodí. Jednoduše se dezinfikují, nabízejí dostatečný prostor pro zdravotníky i pacienty, navíc jsou vzdušné, což snižuje množství potenciálních nakažlivých patogenů ve vzduchu. Zdravotnické stany mohou sloužit i k dekontaminaci a dezinfekci.

Festivaly a kulturní akce

Při pořádání kulturních, společenských a sportovních akcí s předpokládanou návštěvností nad 5 000 účastníků je třeba zřídit centrální místo ošetření, což může být například zdravotnický stan o kapacitě 8 lůžek s lékařem a nejméně dvěma zdravotnickými záchranáři, a alespoň jedno vozidlo rychlé záchranné pomoci. I k tomuto účelu slouží zdravotnické stany. Nejčastěji se zde řeší drobné úrazy, ve stanu ale musí být dostatek místa pro krátkodobé uložení pacientů čekajících na převoz do nemocnice. Zdravotní stany by měly být vždy označeny vlajkou, aby je v případě potřeby bylo snadné najít.

Osvětové akce

Další možností využití zdravotnických stanů jsou nejrůznější osvětové akce zdravotnických organizací, neziskovek a dalších institucí bojujících za lepší prevenci a seznamující s vlastním programem. Téměř na jakémkoliv místě tak získáte zázemí pro ošetřování znamének, měření krevního tlaku nebo měření dioptrií. Můžete se tak zapojit do Dnů zdraví, specializovaných výstav a veletrhů a zajistit tak svojí organizaci pozornost kolemjdoucích.

Polní nemocnice

Nejen na vojenských misích, ale i v případě katastrofy nebo hromadné nehody je třeba zajistit polní nemocnici. Ta bývá zpravidla tvořena stany, aby šla lehce postavit přímo na místě a byla tak zajištěna neodkladná pomoc. Záchranné složky využívají zdravotnické stany i k vytváření izolovaných zón.

Jaké druhy zdravotních stanů nabízíme?

Nejčastěji využívaným typem zdravotnického stanu jsou nůžkové stany s bočnicemi nebo stany Jehlan Static. Oba druhy se vyznačují kvalitním provedením, odolným materiálem, lehkou stabilní konstrukcí a rychlou montáží. Jejich plocha navíc nabízí dostatečný prostor pro reklamu vaší organizace. Stany doporučujeme doplnit o vlajky a roll-up bannery, aby byl zdravotnický stan vidět už z dálky, a plotová pole, kterými oddělíte zóny nepřístupné veřejnosti. Potřebujete poradit s výběrem nebo objednávkou zdravotnického stanu? Neváhejte nás kontaktovat.


Byl tento článek užitečný?

Ohodnoťte jej pomocí hvězd.

Průměrné hodnocení: 5/5. Počet hodnocení: 1